Hoe “unfuckwithable” ben jij?

how unfuckwithable ben jij?
Reading Time: 3 minutes.
Gepubliceerd op LinkedIn

Unfuckwithable? Zonder dollen… deze term is zeer van toepassing op waar we allemaal vandaan komen. Voor de contaminatie aan gedachten, en voordat we zijn geloven in dat we moeten voldoen aan vreemde eisen; dat we een perfecte moeder, echtgenote, succesvolle vrouw moeten zijn met een florerende carrière en dat we het allemaal op een rijtje moeten hebben, altijd en overal en het liefst zonder schuldgevoel. Ook ik als mens (ja een Life coach is ook maar een mens), glij wel is uit, vergeet mijn eigen lessen en ervaar momenten dat ik het echt allemaal niet meer weet.

how unfuckwithable ben jij?Er is een ding dat nooit veranderd… nou misschien twee dingen. De eerste voor de hand liggende is dat we er zeker van kunnen zijn dat er een dag komt dat we sterven.
Maar de andere is er een die we vaak vergeten, of waar we gewoonweg niet geloven dat het zo is. Het is dat onze kern werkelijk “unfuckwithable” is. Deze kern hoef je niet te zoeken, je hoeft niet eens te mediteren om er te komen, het is er gewoon altijd. Zelfs als je niet ‘mindful’ bent is die kern er. Het zijn die momenten dat je ervaart in een flow te zijn, dat alles moeiteloos gaat, dat je voelt dat het niet uitmaakt wat anderen vinden of zeggen over jou en je ideeën, dat je weet welke richting je moet gaan; goed noch slecht. Het zijn die momenten waarin je bijzondere ontmoetingen hebt, verbinding hebt met de natuur, of iedereen om je heen of een specifiek persoon en tegelijkertijd is het niets persoonlijks. Een gevoel van welbevinden, diep van binnenuit. Een weten dat altijd alles goed is, in dit moment. Een diep vertrouwen van binnenin.

Gedachten krijgen vorm in ons bestaan, altijd en overal; onze gevoelens onder andere. (O, dat is eigenlijk een derde punt wat onveranderlijk is). Dat geeft altijd ups en downs. Niemand ontkomt hieraan, we noemen het de menselijke ervaring…. heel normaal dus. Die kern van welbevinden is echter stabiel van binnen, wat daar omheen gebeurd fluctueert altijd in de vorm van allerlei ervaringen die wij als mensen hebben. Mensen zoeken vaak antwoorden op momenten dat ze in een ‘down’ zitten, dan weten we het ineens niet meer, we zoeken in de buitenwereld naar het succes, naar (meer) geld, naar doelen in ons leven en naar betekenis.

Maar laten we wel wezen; wanneer je in zo’n “down’ zit, dan zie je het gewoon even niet helder. De kunst is om het dan voorbij te laten gaan. Het gaat namelijk altijd vanzelf voorbij. Er komt namelijk altijd een moment dat je je weer beter voelt, waar je weer in de lift omhoog zit. Want zo werkt het leven namelijk, altijd.

Na regen komt zonneschijn. Alleen is de illusie dat er geen zonneschijn is… die is er namelijk altijd, zelfs in de nacht schijnt de zon nog. Zo is het ook met jouw innerlijke kern; die is er altijd en overal. Als je die kern niet ervaart, betekent het niet dat deze ineens miraculeus verdwenen is en dat je er naar op zoek moet.

Gewoon even wachten totdat de gedachtenstorm voorbij is, is alles wat we hoeven te doen. Alles is altijd goed. Jij bent unfuckwithable want jij bent namelijk je eigen leider. Altijd en overal. Ook als je het (even) niet ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.