Wie denk je wel niet dat je bent? (Over de (on)zin van identeit)

Wuji - infinite, unlimited, boundless or limitless
Reading Time: 2 minutes.

We kennen ze allemaal wel; leuke testjes in magazines, online, die je laten zien wie je nu eigenlijk bent. Vaak strelen ze je ego, want ze krikken je positieve kanten extra op. Maar weet je dan echt wie je bent? Is die verzameling van elementen jouw identiteit?
Wat meetbaar is, is wat je weet / kent. Je vult een lijst met vragen in, je maakt een keuze en er rolt een resultaat uit. We noemen het dan onze identiteit. Als we niet meer weten wie we zijn, heet het een identiteitscrisis. Maar wie kun je nu eigenlijk anders zijn dan jezelf?

Jouw identiteit

Het kader waar naar in eerste instantie gezocht wordt, is het kader wat je ontleent aan je ouders, het gezin waarin je bent opgegroeid, de familie waar je aan verbonden bent, vervolgens de cultuur en het land waarin je opgroeit, je genen, omgeving, etc.

Wie ben jij echt?

Er is echter nog een veel belangrijker kader die niet meetbaar is, of beter gezegd die onmetelijk is. En dat is de kern, de bron die in iedereen aanwezig is en door iedereen stroomt. Dat kader geeft aan wie je werkelijk bent, voorbij (of eigenlijk vooraf) gaande aan hoe je gevormd wordt nadat je plaats hebt genomen in de baarmoeder. Dat is het vormloze, pure energie, pure potentie. Dát is waar alles mee begint.

De Chinezen noemen het de Wuji. Het alles en het niets. Het staat symbool voor het oneindige, ongelimiteerde en het onbegrensde en grenzeloze. Het is pure potentie. Pure energie.

Dát is wie je werkelijk bent. En niets anders. Wanneer je worstelt met jouw identiteit of het gewoon even niet meer weet; verbind je zelf met deze bron en bekijk het dan vanuit deze basis! Deze basis is heel, vol potentie en heeft geen beperkingen. ❤️

YOU ARE PERFECT!!! DIVINE!

Ik zeg alweer, niets meer aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.