Gezond en zo

Gezond en zo!
Reading Time: 2 minutes.
Gezond en zo!
Gezond en zo!

Gezond en zo…

Gezond en zo bevat links over gezonde alternatieven voor suiker, over raw food, webwinkels, gezonde mama’s.

Ik ben van mening met de huidige producten die wij (dagelijks) gebruiken, (douchegel, deodorant, make-up, geurtjes, bespoten groenten en fruit, plastic (bisphenol A), vaccinaties, spaarlampen met kwik, bewerkte vleessoorten (beleg, paté, ham, salami, etc.), oestrogenen via producten uit blik, onszelf eigenlijk langzaam maar zeker ongezonder maken en vergiftigen. Niet te spreken over het vlees wat vol zit met antibiotica en andere medicatie. We zijn de weg kwijt geraakt. Er is geen excuus om het wel anders te doen. Bewust leven gaat samen met bewust eten en bewust keuzes maken over wat goed is voor ons en voor moeder Aarde.

Extra’s voor in de smoothies

Soms doe ik in mijn smoothies wat extra’s, zoals superfoods oftewel echte boosters die extra vitaminen, mineralen en enzymen bevatten. Ik ben zeker geen expert dus onderaan deze pagina vind je links naar sites die deze voedingsmiddelen verkopen en er zinnige dingen over zeggen.

Hier een link naar wat superfoods zijn met een filmpje met Jesse van der Velde. http://www.superfood.nl/superfoods-kopen-kies-bewust

Suikers

Ik ben een echte zoetekauw. De witte suiker is min of meer verbannen. Stevia uit de supermarkt hoef je niet te halen, dit is niet te eten. Ik heb een ontbitterde versie gekocht maar ben er niet weg van. Xylitol is qua smaak een goede vervanger in taarten… echter bij het bewerkingsproces komen nogal wat chemicaliën te pas. Hierbij een link waar wel aardig wat uiteen is gezet en waar kritisch gekeken is naar de inhoud van de vervangende suikers. http://www.roosgoesgreen.nl/voeding/suiker-de-alternatieven/ Eigenlijk is het beste gewoon afkicken! Want het is toch eigenlijk een verslaving…

Leesvoer en (online) winkels

Gezonde Supermarkten

http://www.natuurwinkel.nl/ verkoopt tegenwoordig ook veel superfoods en andere raw food producten.
http://www.bioslagerij.nl/ de slagerij waar het gehakt voor je neus wordt klaargemaakt en de biefstukjes ter plekke worden gesneden. Alles biologisch natuurlijk.
http://www.rawmagik.nl/ leuke website met tips en recepten en een webwinkel. Sanne is een fantastisch voorbeeld van iemand die haar gezondheid in eigen hand neemt.
http://www.degezondemama.nl/ goede blog met tips en recepten en het verhaal van een mama op weg met allerlei alternatieven voor je kind.
http://voedzo.nl/ alles over suikervrij, rawfood, verzorging op een gezonde verantwoorde manier. Met een webshop.

Gezonde zoetigheid

http://www.essweet.nl/ (ja, ook ontbitterde stevia)
http://winkel.rawmagik.nl/superfoods/zoetmiddelen/p-1-1/

Gezonde make-up

http://www.essential-care.co.uk/ (betaalbare pure cosmetica)
http://greenbliss.nl (verkoopt ook Essential Care producten en andere merken)

Gezond leesvoer

http://www.dehormoonfactor.nl over hormonen en hoe je deze weer in balans krijgt). http://jessevandervelde.com/ heldere uitleg over voeding en wat het met je doet, in video’s, blogs en tips, ook over de invloed van hormonen. Waardevolle informatie! http://www.amberalbarda.nl/ de vrouwelijke tegenhanger van bovenstaande twee heren. In de basis brengt Amber dezelfde boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.