Ik ben gelukkig als…

Reading Time: 2 minutes.

glashalf-volKomt jouw gevoel van geluk, veiligheid, succes, liefde, tevredenheid, financiële zekerheid door je succesvolle baan, een liefdevolle relatie, veel vrienden, een carrière, het hebben van een gezin, het kunnen kopen van de spullen die op je verlanglijstje staan of bijv. slank zijn?

Komt jouw gevoel van verdriet, ontevredenheid, frustratie, financiële malaise, machteloosheid, depressiviteit door het mislukken van je relatie, je ontslag door je werkgever, ruzie met je familie, het niet kunnen krijgen van kinderen, je afhankelijkheid van de voedselbank?

HET IS TIJD OM WAKKER TE WORDEN. Niets van dat alles, niets in omstandigheden buiten ons kan feitelijk die gevoelens geven. We zijn werkelijk gaan geloven dat allerlei uiterlijke omstandigheden ons gevoel van welzijn, ons gevoel van liefde, ons gevoel van machteloosheid of frustratie kunnen beïnvloeden. Dus wat doen we? We raken nog meer gefrustreerd, we willen nog meer bereiken omdat we denken dat we dan echt gelukkig zijn als we maar dit of dat krijgen in ons leven.

Onze gevoelens van welzijn en problemen lijken afhankelijk te zijn geworden van omstandigheden en / of spullen.


Bij regen hebben we onmiddellijk de associatie met ‘vies’ weer, ‘druilerig’ weer. Het zijn verbindingen die wij hebben gelegd in ons hoofd en daar volgt een gevoel op: je denkt ‘bah, regen’, je begint je echt druilerig te voelen, je wilt binnen blijven en je hangt er allerlei gevolgen aan vast zodat je niet direct geconfronteerd wordt met de regen: zo meteen wordt ik ziek, vat ik kou, laat ik maar binnen blijven, etc. We bevestigen die gevoelens ook nog is, door tegen elkaar te zeggen ‘wat een weer hè’, ‘vreselijk dit weer’, ‘ik hoop dat dit weer snel voorbij is’.

Maar ooit was jij zoals dit kind. Onbevangen, onbevooroordeeld over wat regen nu betekent voor je. Je voelt, je verbaast je, je kijkt. Het is regen!
Het feit is dat regen gewoon regen is. Regen is water, regen is leven, regen geeft leven, regen voedt. Regen kan je eenvoudigweg helemaal geen gevoelens geven. Het is namelijk gewoon wat het is…regen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.