Juicers en Blenders

Reading Time: 2 minutes.

De Blender

vitamixBlenders zijn er natuurlijk in alle soorten maten en prijzen. Wanneer je net begint raad ik je eigenlijk niet aan om meteen alles maar uit het topsegment aan te schaffen… ga eerst maar aan de slag en kijk of je een regelmatige gebruiker bent of dat je het ding sporadisch uit de kast haalt. Ik heb een relatief goedkope (€ 130) keukenmachine (Philips HR7775) aangeschaft en die bevalt mij prima. Voor mij viel de keuze op deze machine omdat ik ook regelmatig bak en de andere accessoires erg handig zijn. Alleen de sapcentrifuge (dit is geen slowjuicer!) die erbij zit, staat in de schuur. De duurdere blenders zijn onder meer van de merken Vitamix en Blendtec (rond de € 600).

De (Slow) Juicer

versapers Zelf vond ik het waard om wel meteen te investeren in een goede juicer. Temeer omdat een slow juicer toch wel een geheel andere insteek is dan een sapcentrifuge. Waar de sapcentrifuge alles stuk centrifugeert, daar worden alle voedingstoffen en enzymen behouden in de slow juicer.  Ik zelf heb een Versapers voor mijn sapjes en gebruik deze vrijwel elke dag. Er zitten twee filters bij, een fijne en een grove. Hij is makkelijk en snel schoon te maken en het is een stille machine.

Er zijn dus juicers en blenders en alle soorten maten. Vergeet niet dat je de investering dubbel en dwars terug verdient.. niet in centen maar in termen van gezondheid!

Links voor meer informatie over Juicers & Blenders:

Keuze Blender:
http://jessevandervelde.com/de-juiste-blender-voor-je-groene-smoothie/
http://www.superfood.nl/non-food/blenders 

Keuze Slow Juicer
http://versapers.nl/
http://sapmachines.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.