Meditaties – Bewust Zijn

Reading Time: 2 minutes.

 

Meditaties ontstressen?

Meditaties zijn niet bedoeld om een bepaalde staat van zijn te bereiken. Het is ook niet bedoeld om te ontstressen of rust te vinden. Je voelt al aan dat meditaties gekoppeld aan een prestatie een averechts effect gaan hebben.  Rust, de juiste state of mind of stressreductie zijn gevolgen als je begrijpt dat je  ‘monkey mind’ niet de wijsheid in pacht heeft. En wanneer je gaat begrijpen waar je ervaring vandaan komt; stress, piekeren, negatieve gevoelens, maar ook blijheid, en positieve gevoelens, dan ga je jouw ware essentie ervaren.

Wat leer je in deze bijeenkomsten?

  • de basis uitgangspunten die verklaren waarom je je voelt zoals je je voelt (boos, bedroefd, blij, bang).
  • waar stress echt vandaan komt.
  • hoe je een state of mind creëert die je kan helpen veranderingen door te voeren in alle gebieden van je leven
  • hoe je blokkades kan opheffen.

Via meditaties kunnen we bewust worden van de state of mind die we hebben. We kunnen gaan genieten van de rust die al in jezelf zit. We kunnen ervaren wat er in het moment is.  Wanneer je samen mediteert, ontstaat er ook een groter veld van liefde. Het is een moment om werkelijk te verbinden. In die staat van rust, is er ook vergeving en een natuurlijke zelfverzekerdheid en een gezonde staat van welzijn. Ook ‘healing’ gaat niet over iets helen wat ‘stuk’ is, maar het gaat over het koesteren van de heelheid die al in jezelf aanwezig is. Meditaties kun je doen op elk moment van de dag, je hoeft er eigenlijk niet eens speciaal voor te gaan zitten.

 

Meditaties - Bewust ZijnWanneer de geest stil wordt, begin je in contact te komen met dit diepere bewustzijn in jezelf en dat alles aanwezig is wat je nodig hebt in dit moment.

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie, ook beginners zijn welkom. Geef jezelf nu meteen op:

Koffie en thee staan klaar.

Locatie: Vleuten.
Tijd: van 11u tot 12u.
Tarief: € 10 pp.
Dag: zondagen

Geef je op in de rechterkolom van deze pagina.