Op het moment dat je alles gelooft wat je denkt, dan begint het gerotzooi.

jouw barometer, niet alles geloven wat je denkt
Reading Time: 2 minutes.

Heb je wel is stil gestaan bij het feit dat je continue ervaart? Dat je continue voelt? Dat er geen moment voorbij gaat dat je NIET voelt? We zijn wandelende ervaringswezens zeg maar. En daar is niks mis mee. Dat is hartstikke mooi, dat is het leven.

Tot het moment dat je alles gelooft wat je ervaart…lees ‘denkt’. Dan begint het gerotzooi.

Je wordt onzeker, je kunt geen keuzes maken, je denkt dat je niet goed genoeg bent, je vindt je zelf lelijk (ja echt, kijk die hangbuik, en die borsten dan! Jeeezzz..), je vindt dat je kut presteert en niks bereikt hebt. Kortom alles is fucked up in je hoofd. En als je die avond een leuke vent tegen het lijf loopt en je hoofd zit in de wolken, dan doet al die ellende er ineens niet meer toe!! Love is in the air! Zo snel kan het gaan…

Nu denken we wel altijd wanneer het te lang bewolkt is, dat we er gelijk nieuwe gedachten moeten inpompen om een ander gevoel te creëren. Of dat we bestaande gedachten moeten veranderen door er nieuwe gedachten van te maken (lees overtuigingen) zodat we beter kunnen presteren of ons lekkerder kunnen voelen.

Maar ik ben meer van het simpele. Nog meer gedachten erin pompen is alsof je die kom met modder nog meer aan het schudden bent, terwijl als je gewoon even wacht, de kom met modder vanzelf helder wordt. Van nature reset jij gewoon vanzelf en worden de standaard fabrieksinstellingen weer aangezet (dat is PERFECTION) .. Snap je dat zodra je iets wilt veranderen dat je feitelijk zegt dat iets niet goed is in dit moment? Dat in dit moment ‘dat’ verandert moet worden? En dat ‘dat’ groter wordt omdat je er mee aan de slag gaat? Er moet aan gewerkt worden… het liefst met allerlei oefeningen, misschien zelfs therapie, misschien zelf terug naar het verleden waar al die ellende begon…! Terwijl DAT MOMENT allang weer voorbij is.

Niets doen dus…. alleen echt begrijpen dat die gedachten, die stroom van gedachten die continue door je heen gaan, ervaringen teweeg brengen. Dat is alles… ervaringen, leuke, bange, boze, debiele, hilarische, pijnlijke, bedroefde, gierende ervaringen. In alle kleuren en geuren. Maar die gevoelens zeggen niets over jou. Niets over de situatie. Niets over een ander. Niets.

Als de barometer op bewolkt staat zegt dat alleen maar iets over de kwaliteit van je gedachten in HET MOMENT, van moment tot moment tot moment.

Zo simpel is het. Simpeler kan niet. Gewoon niet alles geloven wat je denkt en dus voelt. Als je naar een film kijkt weet je toch ook dat die niet echt is? Dan zit je misschien zelfs te grienen, maar het is toch niet echt!

Gedachten zijn bijzonder krachtig, magisch zelfs… Geloof wat je wilt, maar geloof alsjeblieft niet al die onzin van jouw monkey-mind! En als je de gedachten van monkey-mind probeert te veranderen, dan geef je die onnodig veel aandacht en geloof mij, dat is a waste of time! Want je bent namelijk van nature krachtig, goddelijk, divine, liefdevol en uniek, ja dat, die zon weet je wel? Door al die wolken ervoor zie je het gewoon even niet meer duidelijk en ben je voor dat moment even werkelijk gaan geloven dat die zon er niet is of veranderd moet worden.

YOU ARE PERFECT!!! DIVINE!

Ik zou zeggen, niets meer aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.