Spiritualiteit & Life Coaching

spiritualiteit en life coaching
Reading Time: 2 minutes.

spiritualiteit-en-life-coachingSpiritualiteit en Life Coaching gaan samen in de sessies bij de Nieuwe Dertiger. Spiritualiteit loopt als een rode draad door de coachingsessies heen. Maar wat betekent dat voor jouw ontwikkeling en wat pas je dan toe in de praktijk?

Spiritualiteit & Persoonlijke ontwikkeling.

Spiritualiteit is onmisbaar in je persoonlijke ontwikkeling want het geeft een diepere betekenis aan het leven en aan alle gebeurtenissen. Het leert je op een liefdevolle manier relativeren en het grotere geheel te ervaren van de uitdagingen en moeilijke tijden in het leven. Zo blijf je verbonden met jezelf en de iedereen om je heen.

Spiritualiteit & het grotere geheel
Spiritualiteit kan beoefend worden naast een religie, met religie of geheel zonder dat je gebonden bent aan een religie.

De kern is dat je in staat bent jezelf te verbinden met het grotere geheel vanuit je hart, zo ervaar je jezelf niet als slachtoffer maar ben je in staat antwoord te geven op moeilijke omstandigheden; ook als je daar geen controle over hebt.

Spiritualiteit & Praktijk
Praktisch gezien betekent dit het beoefenen van compassie, healing en vergeving, liefde geven & nemen, zonder oordeel leren zijn en met aandacht je leven inrichten. Maar spiritualiteit leert je ook omgaan met tegenslagen en verlies.

Spiritualiteit zweverig?
Het uitgangspunt is dat je de voeten op de grond hebt: dit betekent hier willen zijn, juist ook als het moeilijk is kiezen voor de keuzes die je gemaakt hebt en de omstandigheden die jouw pad kruisen. Ook hier betrek je weer het grotere geheel, dus niet alleen in je hoofd zitten en alles mentaal en rationeel benaderen. Of niet alleen alles vanuit wetenschappelijk oogpunt bekijken. Of alles juist alleen vanuit je gevoel. Het is de brug tussen wetenschap en intuïtie, tussen ratio en hart.

Spiritualiteit & Healing
Healing is het koesteren van wat al heel is en dat kun je doorgeven. Het werken met diverse energieën kan heel goed ondersteunen in fysieke en emotionele problemen. Healingmodaliteiten leren je om een ruimte te faciliteren waarin deze energieën je kunnen ont-wikkelen en naar een liefdevollere frequentie brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.